Македонија била дел од темите за кои се расправало на сослушувањето во Комисијата за разузнавање на Сенатот на САД која  има задача да утврди дали имало руски обид за местење на изборите во 2016 година.

 

 Во видеото изјавата на сенаторот Котон чие омилено алиби на Хилари Клинтон се велешките хакери.

 

https://twitter.com/YoungDems4Trump/status/877694397474680832

 

Макеонија покрај споменувањето во Сенатот беше дел од писмото кое што претседателот Трамп го упати до Конгресот на САД во кое се продолжуваат мерките кон Западниот Балкан кој што сеуште е закана за националната безбедност на САД.

читај овде за писмото на Трамп