Лик на денот: Виолета Дума, член на ДИК и донатор (видео)

Членот на Државната изборна комисија предложена од СДСМ Виолета Дума е личност на денот (не е во подкатегоријата позитивна личност) поради нејзината изјава откако ДИК одби да ги врати парите што сам си ги додели како бонус за сработеното на изборите во 2016 и 2017.

Во видеото објавено од порталот А1 Он Дума вели дека парите ги заслужила целосно и дека во ДИК се работело по 20 од 24 часа.

Таа најавува дека парите ќе ги врати во буџетот или ќе го донира за да му се најдат на некој друг.