Вонсерискиот хит „Због једне дивне, црне жене“ неодамна е прогласена за најубава балада на сите времиња,  крие една преубава романтична приказна пишува Телеграф.

Имено, славниот пејач Кичо Слабинац кој ја отпеа оваа песна истата ја напишал на летот од Загреб за Америка. Во далечната 1972 година бил на турнеја во САД и по игра на случајот, запознал „преубава црнокоса девојка“.


 

Меѓутоа, по враќањето во родниот крај, Кичо пател поради црнокосата девојка.

Црнокосата девојка е поточно жената која јавноста ја знае како поранешна љубовница на Мирослав Илиќ, со кого го имаат синот Девин. Мирјана Антоновиќ тогаш живеела во Америка.

Убавицата поради која настанала оваа песна ја потврдила приказната дека таа песна е направена во авион, без да го крие задоволството дека е посветена токму на неа.

Српскитe медиуми неодамна направија и интервју со Мирјана кое може да го погледнете подолу:

https://grand.online/grand-tv/news/mirjana-antonovic–ovo-malo-istine-video