Швајцарски портал се повикува на поранешниот близок соработник на семејството Клинтон, Клод Тејлор кој тврди дека Меланија Трамп тргнала да се разведува од Доналд. Според него, бракот што е создаден во 2005. година одамна е на стаклени нозе, но дека преубавата Словенка веќе не може да издржи.

Меланија долго по создавањето на заедницата во сите свои интервјуа изјавуваше дека е среќна и дека бракот функционира, но во последниот период, неколку месеци пред и особено во овие пет месеци од именувањето на Доналд за претседател на САД, тоа веќе не е случај. Патем тврди, господинот Тејлор дека тие се заедно само кога се принудени, а во сето останато време, се избегнуваат и не се ни гледаат.