И Албанците за македонската нација, Стерјовски ги замолкна на Топ Ченел

Првиот оперативец на партијата на Македонците во Албанија Васил Стерјовски влезе во жестока дебата со негатори на македонскиот народ кои тврдат дека Тито ја измислил македонската нација во 1944 година.

Во настапот во емисијата “Топ Стори” на албанската национална телевизија Топ Чанел, тој изнесе италијански, бугарски и француски документи од 1923 година, со кои се потврдува дека населението во пограничниот регион помеѓу Албанија и Македонија се чуствувало и изјаснувало за Македонци, иако во тој период немало македонска држава.

Видеото со превод е на следниов линк