27 годишниот италијански падобранец Витантонио Капоторто се самоуби на Флорида, откако скокна од височина од 4000 метри и намерно не го отвори падобран. Непосредно пред трагичниот настан тој и испратил видеопораката на својата сопруга, со што ја предупредил за своите намери.

Таа веднаш се обидела да се поврзе со аеродромските власти на Флорида, но веќе било доцна за реакција, бидејќи Витантонио веќе бил скокнал. Не е јасно што го мотивирало Капоторто на овој чекор. Тој бил многу искусен падобранец со повеќе од 600 скокови зад себе.

https://youtu.be/dvBcoedBzEc