Избори се ближат: Петровска со знаменце место името на државата во твит за роденденот на Првата пешадиска бригада

По стариот „добар“ обичај на СДСМ пред избори, иритирачката географска одредница во името на државата што ѝ го накалеми владејачката партија без согласноста на две третини од електоратот, или не се споменува, или на местото на името се користи македонско знаменце.

Втората „финта“ ја примени министерката за одбрана и носителка на листата во шестата изборна единица Славјанка Петровска во објавата на Твитер за роденденот на Првата пешадиска бригада на Армијата на Република Македонија: