За ДУИ нема зима, директори секогаш има

Македонската Влада на својата 56 седница, именувала триесетина високи функционери од ДУИ, на кои вицепремериот Хазби Лика им честитал преку својот ФБ профил, пренесува порталот ако.мк.

Дел од именуваните се познати лица а дел целосни анонимуси.


1. Државен инспекторат за животна средина – Фејзула Спахија (директор)

2. Државен инспекторат за техничка инспекција – Екрем Буњаки (директор)

3. Државен инспекторат за транспорт – Руфат Хусеин (директор)

4. Државен инспекторат за шумарство и ловство – Ејуп Јахја (директор)

5. Биро за метрологија – Мерита Мустафаи (директор)

6. Биро за регионален развој – Рамиз Реџепи (директор)

7. Центар за управување со кризи – Агрон Буџаку (директор)

8. Агенција за стоковни резерви – Рези Абдурахмани (директор)

9. Канцеларија за државна индустриска сопственост – Сафет Емрули (директор)

10. Дирекција за задолжителни нафтени резерви – Улуси Беќири (директор)

11. Агенција за поддршка на развојот на земјоделството – Елгафар Јусуфи (директор)

12. Затвор Тетово – Мурат Рамадани (директор)

13. Академија за наставници – Амир Зилбеари (директор)

14. Биро за правна експертиза – Валде Џафери (директор)

15. Оддел за чување на книги – Бујар Дардишта (директор)

16. Биро за јавни набавки – Бардил Насуфи (директор)

17. Агенција за странски инвестиции – Вулнет Адеми (директор)

18. Дирекција за заштита и спасување – Екрем Зендели (заменик директор)

19. Дирекција за индустриски технолошки развојни зони – Асип Усенини (заменик директор)

20. Катастарска агенција – Муса Ибрахими (заменик директор)

21. Тело за ревизија на ИПА – Лиман Muhaxhiri (заменик главен ревизор)

22. Затвор Идризово – Феми Јонузи (заменик директор)

23. Затвор Скопје – Садуш Арифи (заменик директор)

24. Затвор Куманово – Мевлан Џемаили (заменик директор)

Владата на истата седница именувала и тројца директори во јавните акционерски друштва:

1. АД “Македонски енергетски ресурси” – Бајрам Реџепи

2. АД “Управување со водите на Македонија” – Илми Селами

3. АД “ГА-МА” – Рафис Алити