Блесинг Окакбаре е една од најдобрите атлетичарки на денешницата со извонредни резултати и во спринтерските дисциплини и во скокот во далечина. Токму во оваа дисциплина 28. годишната Нигеријка настапи на митингот од Дијамантската лига во Осло. И имаше добар скок, само негде патем ја загуби косата односно периката.

 

https://youtu.be/AaRRmd5u50g