Најталентираниот светски кошаркар го извади од патики Виктор Клавер во шпанското „Ел Класико“ во рамки на Евролигата. Лука Дончиќ е зрел за НБА што е теза што ја застапуваат многумина, а која од вечерва може да најде основа и во фактот кој вели дека Клавер три години беше член на Портланд Треилблејзерс.

https://www.facebook.com/DnevnaDozaKosarkeOfficial/videos/1021967187945750/