Деца од Струмица понудија идеи за Коридорот 8 (ВИДЕО)

Додека бугарските и македонските политичари бараат финансирање за Коридорот №8, деца од Струмица веќе имаат подготвени проекти како транспортната поврзаност помеѓу Бугарија и Република Македонија да ги направи ќе направи поблиски двата народа .

Македонските студенти се охрабрени од Фондацијата „Бугарска памет“  на д-р Милен Врабевски ги награди победниците на конкурсот на тема „Перспективите на Коридорот 8“,јавувааѕ бугарски медиуми.

На натпреварот учествуваа повеќе од 35 студенти од Струмица. Тие се поделени во тимови и развивале посебни аспекти на важниот прекуграничен проект Коридор 8 кој ги поврзува Јадранското и Црното Море.