Во нешто подолгото, но спектакуларно видео од поплавите во Перу сцена како од SF филмовите, но со среќен крај. Девојче на возраст од 12-13 години е победник во битката со наносот од крш и кал.

Се се случува во дистрихтот Хуачипа откако во тој дел од Перу падна десет пати повеќе дожд од вообичаеното во тој период.

https://www.facebook.com/NTDTelevision/videos/1958836760825091/