Вчера не функционираше Instagram, денеска падна и WhatsApp

Проблеми во поголемиот дел од светот и пад на две големи мрежи се случија во само 24 часа што е прва ваков случај. Во текот на вчерашниот ден Instagram не функционираше во делови од Европа и Северна, и комплетно во Јужна Америка, а денеска корисниците јавуваат дека паднал и WhatsApp.
За сега официјани информации за причините и дали проблемите ќе се решат брзо.