Врие во СДСМ, Шилегов му порача на Зечевиќ дека ќе биде отстранет

Меѓусебните пресметки во СДСМ не прекинаа. По очигледните недоразбирања и препукувања за време на изборите за претседател на СДСМ меѓи Славјанка Петровска, Јован Деспотовски и Венко Филипче, на површина излегуваат нови непријатности и по изборот на Филипче за претседател на СДСМ.

Дечкото од Серава, што мисли дека е ‘булдужер’ од Вардар… Допрва следи ‘римув’…“, напиша Петре Шилегов, поранешниот градоначалник на Скопје од СДСМ на својот фејсбук-профил.

Шилегов реагира откако е тргнат од некоја партиска група на социјалните мрежи од администраторот Миле. Се работи за генералниот секретар на СДСМ Миле Зечевиќ.