(ВИДЕО) Проработе вулканот ,,Борис Трајковски” – Победа за историја и Светско првенство

Голема победа на македонските ракометари за пласман на Светското првенство во ракомет 2025 година.

По поразот во Торшавен со 7 голови македонските ракометари во вулканот во салата Борис Трајковски успеаја да ја надоместат разликата од првиот меч и да обезбедат пласман на СП 2025.

Колкава беше радоста на навивачите и ракометарите предводени од Кире Лазаров видете во видеото