Наближувањето на летото и размислувањето за летната ферија оди паралелно со плановите што ќе носите на некоја од плажите во земјава, соседството или подалеку.
Новите трендови се минималистички бикини и монокини што во основа е слично на ланските предлози, а главната разлика е во тоа што сега се предлагаат еднобојни комплети без многу егзибиции.