Глигор Димитров е најпреценетиот во АТП турнејата, вели анонимната анкета направена од страна ЕСПН, а во која учествуваа 31 тенисер. 12.7 насто од нив го смета ова за Бугаринот, а интересно исто толку доби и Марија Шарапова која пак имаше сериозна конкуренција во Каролин Вознијацки (9,7).

Од останатите прашања односно одговори предизвикуваат тие за допингот и за наместените мечеви. Така испитаниците во анкетата мислат дека една четвртина од колегите користат недозволени средства, а истите знаат дека некои од конкурентите, а претпоставениот процент е многу висок, 25.8 насто досега учествувале во некаква форма на местење натпревари.