Амди Бајрам со свое оргинално уставно толкување на Законот за јазиците

Човекот што го измисли „Процентот од 102,5“, сега измислува нова категордија на закнони.
За Амди Бајрам Законот за јазици е „Уставно неуставен“.

„Не треба да се одолговлекува. Не е некоја голема работа доколку Законот за јазици се излгласа, а нема ниту пречка за тоа. Јас го оценувам законот за уставно неуставен. Надворешниот фактор не притиска, ако сакаме да влеземе во ЕУ и НАТО, мора да се придржуваме кон тоа што тие ќе го кажат. Народот е ставен во психоза, не можеме да просперираме напред без да ги завршиме овие работи“, вели пратеникот Амди Бајрам за „Макфакс“.