,,Ако се лаже да се лаже”, Ковачевски до 8 Мај ,,ќе ја зголеми” просечната плата на 2000 евра (ВИДЕО)

Лидерот на СДСМ Димитар Ковачевски за само 20 дена три пати ,,ја зголеми” просечната плата односно дава три различни ветувања.

Во првото верување просечната плата беше 1000, потоа се премисли па зборуваше за 1100 а вчера на празникот на лагата зборуваше за 1300 евра.

Ако вака продолжи до парламентарните избори на 8 Мај Ковачевски ќе ветува и 2000 евра просечна плата.

Видеата на Ковачевски го анализира Богдан Илиевски алијас Бетмен Велит