Приватен авион, наводно во сопственост на Лорд Ешкрофт, поранешен заменик-претседател на bбитанската Конзервативна партија, се забил во зградата на меѓународниот аеродром во Малта.

Силен ветер го турнал авионот  од пистата во зграда градежната компанија “Полидано груп”, објавија локалните медиуми.

https://www.facebook.com/ruben.caruana1/videos/10214218836280716/

Никој не би повреден во инцидентот. Авионот, регистриран на Бермуди, е во сопственост на Мајкл Ешкрофт, објавија медиумите.